Milyen a jó kávé?

Ezt nehéz lenne objektívan meghatározni. De vannak kritériumok melyek figyelembevételével elkészíthető a hőn áhított ital. A kávéval érintkező víznek az érintkezési idő 90 százalékában 92-96 fokosnak kell lennie. Bár a főzés ideje a gép típusától függően változik, de a teljes folyamat 20-22 másodperc alatt lezajlik. A beépített darálóval rendelkező készülékek előnye, hogy gyakorlatilag egy mini kávéházat kapunk: a szemes kávé őrlésétől a víz beszívásán át egészen a gőzölésig mindent a gép csinál. Így frissen őrölt szemekből készült, aromásabb kávét kapunk.

A kávészemek szüretelését kézzel végzik, mert csak a piros, érett magokat lehet leszedni. Ezután a termőhelytől függően száraz vagy nedves eljárással azonnal tisztítják és érlelik a szemeket, mert a kávébogyó nem tárolható. Ahol a napsütéses órák száma elegendő, ott a magokat négy hétig kiterítve szárítják a napon, majd egy hántológép segítségével a babszemet és a húst elválasztják egymástól. Ahol viszont az időjárás csapadékosabb, ott nedves eljárással dolgozzák fel a kávészemeket. A kávébabot és a gyümölcshúst gépekkel elválasztják egymástól, majd a babot egy speciális folyadékban áztatják és mossák. Ezután elég 10-14 napi szárítás. A kávét mindkét esetben további tisztításnak, válogatásnak vetik alá, és ezután szállítják el. A feldolgozás utolsó fázisa a pörkölés, amelyet folyamatosan emelkedő hőfokon végeznek. Utána derül ki, milyen minőségű a kávé, milyen íz- és illatanyagokkal rendelkezik. A minőségben nagy eltérések lehetnek, tehát nem mindegy milyen kávét használunk.

Cégünk csak magas minősítésű alapanyagokkal, kávéval dolgozik, melyek megfelelő certifikációval rendelkeznek!

Copyright by BB-SOFT.HU - Informatika